Om sejlsportsligaen

Om sejlsportsligaen

Sejlsportsligaen er en turnering for 18 klubhold per division, der møder hinanden ved fire stævner per division i løbet af sæsonen. I 2015 var der 1 division. Fra 2016 2 divisioner.

Der afvikles op til 36 sejladser ved hvert stævne. Der sejles udelukkende i J/70 både som Dansk Sejlunion stiller til rådighed til stævnerne.

Sejladserne foregår fra fredag eftermiddag til søndag. Der er seks både på banen ad gang – de sejler speed fleetraces af 12-15 minutters varighed. Mellem hver sejlads skiftes besætninger på vandet. Protester afgøres på vandet.

Efter årets fjerde stævne kåres en samlet ligavinder – og dermed ”dansk mester” for sejlklubber.

Roskilde sejlklub sejlede i 2015 og 2016 i 1. division.  (ved blandede besætninger)
Roskilde sejlklub vandt i 2017 2. division (ved Hans Tønder og besætning)
Roskilde deltog ikke i sejlsportsligaen I 2018 og der er ikke umiddelbart planer om deltagelse fremover

Mere information kan findes på: