Sejlsportsligaen i Roskilde

Sejlsportsligaen i Roskilde

En central pointe ved sejlsportsligaen er, at det er klubber og ikke individuelle besætninger, der konkurrerer mod hinanden.
Klubben er frit stillet til at stille med forskellige besætninger til hvert
stævne.

Roskilde Sejlklub har valgt at bruge sejlsportsligaen til at styrke udviklingen af specielt unge sejlere.

Forudsætning for at deltage i sejlsportsliga træning, udtagelsesstævner og stævner osv i J/22:

- At man er medlem af Roskilde Sejlklub
- At man er medlem af kølbådsafdelingen (rent praksis vil det sige at man tilmelder sig Matchrace afdelingen, dette giver ret til at forhåndsbooke en J/22 1 gang om ugen, f.eks. til ligasejlads, samt benytte en J/22 til træning (ikke kapsejlads) alle dage hvor den ikke er brugt af andre).

Medlemskab af kølbådsafdelingen er frit for personer op til 25år for at sikre deltagelse af ungdommen iht formålet med RS deltagelse i ligaen.

Tilmelding til træninger, udtagelsesstævner osv kan foretages direkte til sejlsportsligaudvalget

Udtagelsesregler:

- Der planlægges udtagelsesstævner senest 4 uger før stævnet
- Den besætning som kommer afsted til hvert af de 4 liga stævner er den højest placerede til det foregående udtagelsesstævne som ikke allerede har deltaget i et liga stævne.
- Senest 3 uger før stævnet skal den udtagne besætning bekræfte deltagelse i stævnet. I tilfælde af at den som er udtaget til stævnet ikke kan deltage er det den højest placerede (uanset tidligere deltagelse i stævner) som bliver udtaget. Ligeledes hvis alle som sejler udtagelse allerede har været til et ligastævne, er det den højest placerede til udtagelsessejladsen som vinder retten til at deltage i det efterfølgende ligastævne.